Hoe is het idee ontstaan?

In het kader van de landelijke campagne “Eén tegen eenzaamheid” zijn de gemeente Apeldoorn en Achmea Pensioen & Leven in 2021 een samenwerking aangegaan. Als start voor de samenwerking organiseerden zij een online event, waarvoor jongeren ideeën konden insturen om eenzaamheid tegen te gaan. Eén van de ideeën was een ‘koffiebus plus’; een bus die met vrijwilligers langs plaatsen gaat waar ouderen wonen. Een mobiele ontmoetingsplek waar (zelfstandig wonende) ouderen en andere mensen in de buurt elkaar kunnen treffen, onder het genot van een lekker kopje koffie. Het idee werd omarmd door verschillende ondernemers en Stichting Present Apeldoorn ging aan de slag om het project te realiseren.

Stichting Present

Present maakt het mogelijk dat steeds meer mensen omzien naar elkaar. Samen opkomen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, daar wordt iedereen blij van. Present verbindt vrijwilligers aan een mooi project; van het opknappen van een tuin bij iemand zonder netwerk tot een dagje uit met ouderen of eten met vluchtelingen. Met het project ‘Buurtkoffie Apeldoorn’ worden op een laagdrempelige manier contacten gelegd tussen buurtbewoners. Ouderen, mensen die zich eenzaam voelen, jongeren, alleenstaanden, iedereen is welkom. Onze vrijwilligers heten je van harte welkom en schenken een lekker kopje koffie en warme aandacht.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het jou leuk om als chauffeur (Rijbewijs B) en/of als gastheer of gastvrouw betrokken te zijn bij ‘Buurtkoffie Apeldoorn’? Mail dan naar buurtkoffie@presentapeldoorn.nl of bel 055-5767997.